Razvijen od arhitekata za arhitekte: ARCHICAD se fokusira na arhitekturu, sa više od 30 godina iskustva I inovacije, evidentno je u milionima zgrada širom svijeta. ARCHICAD-ov fokus na arhitekte osigurava da tok projektovanja i programski ala služe svojoj svrsi od prve skice pa kroz cijeli životni ciklus objekta.

ARCHICAD je bio prvi arhitektonski programski paket za projektovanje dostupan i za Microso Windows i Apple Macintosh. Inovacije za iOS i Android plaorme obezbeđuju besprjekorni dizajn i saradnju svih sudionika u projektu.

ARCHICAD nudi sve od izrade 2D nacrta, 3D modela, foto-realisčnih prikaza uz pomoč Cinerender-a do izrade specifikacija površina, materijala, elemenata i direkne veze s ostalim BIM programima putem IFC datoteka. Direktna veza modela i nacrta čine projektovanje ugodnijim nego ikad prije. ARCHICAD jednako lako i brzo radi kako s velikim tako i s malim objekma što je vidljivo u novoj verziji programa. Za naprednije korisnike tu je mogučnost parametrijskog i algoritamskog modelovanja kroz direktnu vezu ArchiCAD-a 21 s Rhino i Grasshoper programom.
doxat d.o.o. je zastupnik ARCHICAD-a za BiH i stoji vam na raspolaganju za informacije bilo da se če mogučnos nabavke programa, obuke, prezentacije ili problema tehničke pirode.